![]() Kuulimme alkumatkan aikana, että laivalla valmistetaan noin 15 000 ateriaa päivässä. Tämä on tietenkin ihan järkeenkäypää, kun matkustajien ja henkilökunnan yhteenlaskettu määrä on noin 3 500. Silti se kuulostaa aivan valtavalta määrältä, ja vaikka emme mitään ongelmia odottaneetkaan, niin on vain pakko ihailla tehokkuutta, järjestäytyneisyyttä ja työn laatua laivan ravintoloissa. Buffet-ravintoloissa lounaalla yksikään ruokatarjotin ei ole kauan tyhjänä, ja puhtaita astioita on koko ajan saatavilla oikeissa paikoissa. Valmiiksi kuorittuja ja paloiteltuja hedelmiä on aamusta iltaan jatkuvasti saatavilla, enkä myöskään ole törmännyt vielä kertaakaan tyhjään kahvitermokseen. Käytetyt astiat lojuvat pöydällä ruokailijoiden lähdettyä korkeintaan minuutin, ja muutenkin kaikkialla on esimerkillisen siistiä. Olemme syöneet pääosan aamiaisista ja lounaista buffet-ravintolassa, mutta kokeilleet myös pöytään tarjoiltua aamiaista ja lounasta samassa ravintolassa, jossa olemme yleensä käyneet illallisella. Aamiaisella on mahdollista ruokalistalta käytännössä valita samoja ruokia ja vaihtoehtoja kuin buffetissakin. Jotenkin emme silti ehkä innostuneet tästä valmiina tarjoillusta aamiaisesta, sillä juuri aamulla, ehkä enemmän kuin muina vuorokauden aikoina, tekee mieli valita juuri tietty määrä ruokaa. Kun tilaat listalta esimerkiksi juustoa tai mysliä, niin on hyvin hankala tietää, millainen määrä keittiöstä lopulta saapuu. Toinen käytännön seikka, joka on useimmiten vienyt meidät aamiaiselle buffet-ravintolaan, on aikataulu: buffet-ravintolassa aamiaista saa klo 10 asti joka aamu, kun taas toisessa ravintolassa aamiaistarjoilu päättyy jo klo 9, mikä on meille unikeoille kovin aikaista. Olen jo kertonutkin, että illallisella käymme toisessa kattauksessa, klo 21, aikaisemman klo 18.30 sijaan. Myös täällä kaikki toimii todella jouhevasti, ja vaikka kaikki syövät kolmen ruokalajin illallisen, ruokia ei tarvitse kauan odottaa. Ja vaikka ruoat tulevat nopeasti, niitä ei ole suinkaan roiskaistu lautaselle miten tahansa, vaan aseteltu huolellisesti ja kauniisti, joka kerta. Usein ravintoloissa on teemailtoja, jotka liittyvät matkan etenemiseen. Funchalista lähtiessämme illallisella oli valittavissa perinteisiä portugalilaisia ruokalajeja. Grenadan jäätyä taakse vietimme karibialaista iltaa ja eilen ravintola oli valmistanut kolumbialaisia ruokia. Näiden lisäksi on myös aina muitakin vaihtoehtoja, jos eksoottisemmat maut eivät innosta. Yhden muutoksen, minkä olen huomannut itsessäni laivan ruokien ansiosta, on suklaan syönnin loppuminen. Kun tulee syötyä joka päivä kunnon aamiainen, erittäin runsas salaattilounas tai pastaa ja illalla ”oikeaa ruokaa” kolmen ruokalajin verran, niin ei todella enää tee mieli suklaata samalla lailla kuin ennen matkaa. En ole varma, onko blogissa hyvä paljastaa, kuinka epäterveellistä ruokavalio on kotona ollut, mutta ainakin tämä on itselleni ollut jopa yllätys: en olekaan suklaa-addikti, vaan ainoastaan syönyt ilmeisesti ”väärin”. Tosin hankala luvata, että matkan jälkeen en palaisi entisiin käytäntöihin. Huomenna saavumme Panamaan ja seuraavana päivänä on vuorossa Panaman kanava. Elämme siis jännittäviä aikoja tämän matkan osalta. Tähän loppuun vielä yksi Pink Floydin kappale, ihan vain siksi, että trubaduuri esitti tämän eilen laivan baarissa ja hyvin esittikin. Tiedetään, toistoa toistoa, Pink Floydia oli jo blogissa. Mutta kun tämä vain on niin hyvä :) Pink Floyd: Wish You Were Here: https://youtu.be/IXdNnw99-lc
0 Comments
Leave a Reply. |